Avrupa’nın En Heyecanlı Topluluğunda Yer Almaya Hazır Mısın?

"Avrupa’nın En Heyecanlı Topluluğunda Yer Almaya Hazır Mısın?" başlığı altında 19.03.2021 tarihinde düzenlenen etkinlik, eTwinning programı ve Avrupa’daki eğitim toplulukları hakkında katılımcıları bilgilendirme amaçlı düzenlenmiştir. Etkinlikte, , Düzce Mustafa Kemal Ortaokulu İngilizce öğretmeni Kerim Sivrikaya ve eTwinning Düzce İl Koordinatörü olan İngilizce öğretmeni Elif Fergane konuşmacı olarak yer almıştır. Her iki konuşmacı da, eTwinning programının sunduğu fırsatlar ve bu programın eğitimde nasıl kullanılabileceği konularında kapsamlı sunumlar yapmıştır.

Avrupa okullarıyla iş birliğini hedefleyen ve gerekli altyapı ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımını içeren eTwinning Projesi’nin tanıtıldığı programın moderatörlüğünü, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Osman Dülger üstlendi.

Programın ilk sunumunu yapan Düzce Hürriyet Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Elif Fergane, “eTwinning faaliyeti temelde Avrupa’nın farklı ülkelerden öğretmenlerin, farklı okullardan öğretmenlere deneyimlerini paylaşıp, fikir alışverişinde bulunulabileceği çevrim içi bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Öğretmenler farklı ülkelerden iletişim kurdukları öğretmenlerle kendi eğitim süreçlerine uygun şekilde projeler yapabilirler. Projelerde teknolojinin eğitime adaptasyonu ve eğitim süreçlerinde uygun şekilde kullanımı istenilen bir durumdur.” şeklinde açıkladı.

Programın son sunumunu gerçekleştiren Düzce Mustafa Kemal Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Kerim Sivrikaya, eTwinning Projesi'ne katılan öğretmenlerin yenilikçi ve yaratıcı olduklarını vurguladı. Sunumunda katıldığı projeleri anlatan Sivrikaya, bu projelerin Türkiye'nin kültürünü farklı ülkelerdeki çocuklara tanıtma fırsatı sunduğunu ve Türkiye'deki çocukların da farklı kültürleri tanıma imkanı bulduğunu belirtti.