eTwinning Ulusal Kalite Etiketimiz

dhEğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Osman Dülger'in liderliğindeki eTwinning projesi, uluslararası işbirlikli öğrenme yöntemlerini kullanarak öğrencilere İngilizce Öğretiminde Ders İçeriği Geliştirme konusunda bir platform ortaya koymuştur.

İtalya’dan Salerno Üniversitesi ve İspanya’dan Santiago de Compostela Üniversitesi ile ortak olarak yürütülen “Culture in the ELT Classroom: Developing English Course Content within a Cross-Cultural Perspective” başlıklı proje, 2021-2022 Güz Yarı Yılı’nda uygulandı. Düzce Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencilerinin “İngilizce Öğretiminde Ders İçeriği Geliştirme” dersi kapsamında hazırlanan projede, İtalyan, İspanyol ve Türk öğrenciler uluslararası iş birlikli öğrenme yöntemiyle 5. sınıf öğrencileri için bir dijital ders kitabı tasarladı.  Uzaktan ve hibrit öğrenme modellerinin uygulandığı proje birçok yenilik ve farklılığı da içinde barındırıyor.

Proje aynı zamanda, eTwinning Ulusal Kalite etiketiyle ödüllendirilerek Müfredat Entegrasyonu kategorisinde önemli bir başarı elde etmiştir.